Lettergrootte A A A

RestovanHarte

Resto van Harte is een landelijk initiatief. Sinds enkele jaren is er een Resto gevestigd op de locatie van Leerpark Presikhaaf aan de IJssellaan te Arnhem. Dit Resto is voor oudere inwoners van Arnhem.
Resto van Harte richt zich (landelijk) op het tegengaan van sociaal isolement, het ontwikkelen van een gezonde leefstijl en het verbeteren van de leefbaarheid van buurten en wijken. 
In Arnhem zijn we -in samenwerking met de gemeente en RestovanHarte Nederland- gestart met een pilot om ook Kinderresto's op te zetten. Het eerste Kinderresto gaat van start in de wijk Malburgen en sluit aan bij de pilot GO! Allon Cheng (locatiemanager) en Noortje Verhoeven van RestovanHarte Arnhem hebben contact gezocht met Marjolein Postma, de kindergezondheidscoach verbonden aan de pilot GO! De bedoeling is om kinderen die meedoen aan GO! samen te laten koken met hun ouders en hen te laten ervaren dat je op een leuke manier gezonde en goedkope maaltijden op tafel kan zetten. Na afloop krijgen de kinderen een handboek mee naar huis met recepten. Er is aandacht voor wat je met diverse groenten kan maken en er is aandacht voor wat er in de verschillende seizoenen te krijgen is.
Naast Kinderresto's voor de kinderen die meedoen aan de pilot GO! zullen er de komende maanden ook algemene Kinderresto's opgezet worden.  
En dan nog even dit ...